×

Pepstop

Kokoskolatårta med lingon

Renée Voltaire, 22 november 2017


12-14 bitar

7 st ekologiska medjooldadlar, urkärnade
1-2 msk vatten, efter behov
3 dl Krispig Granola – Amarant, Quinoa & Kanel
2 burkar Kondenserad Kokosmjölk, à 210 g
2 st Coconut Milk Chocolate, à 100 g
1 dl lingon
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Till garnering
Lingon eller andra bär, frukter eller nötter.

Tips! Ett färdigt kit med de ingredienser du behöver finns här: Kokoskolatåra-kit 

Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i krispig granola och mixa snabbt ihop till en botten. Det gör inget om det är lite bitar kvar. Tryck ut den i en springform, ca. 18 cm. Ställ i frysen medan du förbereder fyllningen.

Värm varsamt upp den kondenserade kokosmjölken i en kastrull. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Tillsätt coconut milk chocolate i bitar och rör tills chokladen smält. Rör ner lingonen och saltet i smeten. Ta ut formen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt stelna i minst 1 timme. Fyllningen ska vara krämig, inte hård. Garnera med lingon och servera.

3 kommentarer

  1. Sötad kondenserad mjölk?

  2. Såg sen att det var kondenserad kokosmjölk :)

  3. Den här var så god och enkel att göra om man har en matberedare och en frys! Mycket uppskattad av både vuxna och barn.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*