×

Pepstop

Pumpatacos med picklad rödlök

Renée Voltaire, 13 oktober 2017

4 portioner

Pumpatacos:
ca 300 g valfri pumpa (ca 4 dl hackad). Vi har använt oss av Hakaiidopumpa
1 liten gul lök
1/2 paprika
2 msk kokosolja, att steka i
1 tsk himalayan crystal salt
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 nypa cayenne
2 dl vatten
1 näve koriander

Snabbpicklad rödlök:
2 st rödlök
ca 1 dl äppelcidervinäger med moder

Förslag på tillbehör:
Grönkål
Färsk tomat
Avokado
Vegan chili mayo
Lime
Tortillachips

Börja med den picklade rödlöken. Skiva rödlöken tunt, använd gärna en mandolin. Lägg upp i en glasburk eller skål och häll över äppelcidervinäger så att all lök täcks. Låt stå i ca. 30 minuter. 

Skala och kärna ur pumpan. Riv pumpaköttet grovt på ett rivjärn och stek i kokosolja tillsammans med hackad lök och paprika i ca. 3 minuter så löken blir gyllengul i färgen. Tillsätt kryddor och vatten och låt allt puttra ihop tills pumpan mjuknar. Knipsa till sist av några korianderbland och blanda ner i pumpafräset. Servera med hackade grönsaker och den picklade rödlöken – snyggt och gott.

Tips!  Använd grönkål istället för bröd. Prova gärna vegan chili mayo som en tacosås, den ger lite extra sting till maten. Låt matgästerna själva pressa lite lime på toppen, det brukar vara både uppskattat och tillför en härlig syra till rätten. 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*