×

Pepstop

Pumpagryta med Kokos & Kikärtor

Renée Voltaire, 11 oktober 2017

Ca 3-4 portioner

Pumpagryta:
1 kg valfri pumpa, skuren i bitar
5 dl vatten
1 dl coconut butter
3 dl kokosmjölk
1-3 cm ingefära, riven
1 tsk himalayan crystal salt
2 msk no bullshit buljong
1 nypa cayenne
3 dl kokta kikärtor

Förslag på topping vid servering:
1 knippe färsk persilja
Raw Kokoschips
Tofublad

Tillbehör:
tortillachips

Skala och kärna ur pumpan och skär köttet i bitar. Koka upp vatten och lägg i pumpa-bitarna. Tillsätt kokossmör, kokosmjölk samt kryddorna och låtgrytan puttra tills pumpabitarna är nästan genomkokta. Tillsätt de redan kokta kikärtorna och låt allt puttra ihop i några minuter tills pumpabitarna har önskad konsistens. Häll över grytan i skålar och njut av en värmande god gryta.

Tips! För extra protein, tillsätt tofublad i grytan vid servering. Toppa gärna med hackad persilja och kokoschips. Servera grytan tillsammans med tortillachips  eller annat sprött kex.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*