×

Pepstop

Kokoskaka med rödbeta och cashewgrädde

Renée Voltaire, 11 september 2017

8 bitar

Kokoskaka
1 burk Kondenserad Kokosmjölk, 210 ml
1 tsk Rödbetspulver
1 nypa Vaniljpulver
1 dl bovetemjöl
1,5 dl riven kokos
Lite kokosolja att smörja formen med

Cashewgrädde 
1 dl Ekologiska Cashewnötter, blötlagda minst 5 timmar
½ tsk Ekologiskt Rödbetspulver
1 nypa Vaniljpulver
½ dl vatten
1 msk kokosolja

Vispa ut den kondenserade kokosmjölken i en bunke tillsammans med rödbetspulver och vaniljpulver. Blanda ner bovetemjöl och riven kokos. Smörj en mindre form med kokosolja och häll ner smeten. Grädda på 200 grader i ca 10- 15 minuter. Låt kakan svalna. 

Mixa alla ingredienser till cashewgrädden till en slät grädde, gärna med en höghastighetsmixer. Tillsätt ett skvätt vatten om du har svårt att få knivarna att snurra. Ställ in den färdiga cashewgrädden i kylen tills den stelnar något.

Toppa kokoskakan med casewgrädde, hyvlad rödbeta och färska bär.

 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*