×

Pepstop

Kokoskolatårta

Renée Voltaire, 27 januari 2017

12-14 bitar

7 st Ekologiska Medjooldadlar, urkärnade
eventuellt 1-2 msk vatten
3 dl Krispig Granola eller Raw Bovetegranola Kakao & Kokos
2 burkar Kondenserad Kokosmjölk, à 210 g
2 st Kokoschoklad, à 100 g
en nypa Himalayan Crystal Salt

Tips! Ett färdigt kit med de ingredienser du behöver finns här: Kokoskolatåra-kit 

Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i den granolan och mixa snabbt ihop den med dadlarna till en botten, det ska fortfarande vara lite bitar kvar och det gör inget om den är lite smulig. Botten stelnar när man kyler den. Tryck ut granolabotten i en springform, ca. 18 cm, och ställ i frysen medan du förbereder fyllningen. Värm den kondenserade kokosmjölken försiktigt under omrörning i en kastrull på svag värme tills den är genomvarm. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i kastrullbotten. Tillsätt den finhackade kokoschoklad och salt och rör tills chokladen smält. Ta ut springformen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt den stelna, minst 1 timme (fyllningen ska vara krämig inte för hård). Servera! 

 Tips! Pudra Raw Kakao över tårtan och dekorera med färsk frukt eller kokosflingor.

 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*