×

Pepstop

Glutenfri och vegan kanelbulle

Renée Voltaire, 3 oktober 2016

 

Deg:
1 dl bovetemjöl + ca 2 msk till utbakning
1 dl teffmjöl
2 msk Kokossocker
1 msk tapiokastärkelse
2 tsk torrjäst
1 tsk Psylliumhusk
1 tsk kardemumma
nypa Himalayan Crystal Salt
2 dl vatten
2 msk Virgin Kokosolja

Fyllning:
225 gram Medjooldadlar
1/2 – 2 dl vatten
1 dl Pekannötter, hackade + 3/4 dl till topping
2 tsk Ceylonkanel, mald
2 tsk kardemumma, mald
nypa Himalayan Crystal Salt 
1-2 msk yakonsirap

Deg:
Blanda de torra ingredienser i en bunke. Värm vatten och kokosolja till 40°C. Rör ner de torra ingredienserna i vätskan, blanda till en slät smet.. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i 45 min.

Fyllning:
Kärna ur dadlarna och grovhacka dem. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten. Låt sjuda tills dadlarna löst upp sig och det blivit en smet. Tillsätt pekannötter, kanel, kardemumma och salt. Ställ åt sidan och låt svalna.

Knåda degen med bovetemjölet tills den är smidig. Lägg degen på ett pakplåtspapper , lägg ett till papper ovanpå för att underlätta utkavlingen. Kavla en rektangel av degen och när den är lagom tunn smetar du på fyllningen. Rulla ihop degen från långsidan. Dela i ca 2cm breda bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 min. Ringla yaconsirap på toppen och strössla med pekannötter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min.Håll koll så att de blir genomgräddade men ej brända. Låt svalna på galler under bakduk.

3 kommentarer

 1. Hej Renée, jag skulle vilja ha lite förtydligande. I receptet ovan står det att man ska ha bovetemjöl, teffmjöl och tapiokamjöl. Men i video står det bovetemjöl, mandelmjöl och tapiokamjöl. Vilket är det som gäller? Bullarna ser så goda ut och jag vill gärna prova baka dessa

 2. Hej Elena!
  Tack för ditt uppmärksammade öga. I filmen är det rätt receptlista, den överensstämmer också med receptet ”ovan”. Däremot tycks det slunkit in mandelmjöl i filmen när ingredienserna blandas, vilket är fel (borde stått teffmjöl istället).
  Vi kommer ändra detta men hoppas att det blev mer klart nu vilka mjöl vi rekommenderar. Tack! Med vänlig hälsning Kim på Kundtjänst

 3. Hej.

  Jag har handlat era bullar ett fler ggr i era butiker i Sthlm, älskar dem och tänkte testa att baka dem på egen hand! En fråga bara, finns det ett alternativ till tapiokastärkelse och teffmjöl jag kan använda istället?

  Tack på förhand.

  Mvh
  Lee

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*