×

Pepstop

Choklad-doppade Cocobites

Renée Voltaire, 4 maj 2016

Raw Bounty 

Cirka 12 stycken

5 dl kokosflingor
Ca 6 msk Raw Kokosolja
1-2 msk Raw Agavesirap
1 nypa Äkta Vaniljpulver
saft från ½lime
1 nypa Himalayan Crystal Salt
150 gram mörk choklad

Lägg kokosflingorna i en bunke. Tillsätt kokosolja, agavesirap, vanilj, salt och limesaft. Forma ihop allt till en massa. Tillsätt eventuellt lite mer kokosolja om det är svårt att få ihop smeten.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma två långa remsor av smeten och lägg på plåten och snitta dem med kniven.
Ställ in i frysen ca 30 minuter tills smeten stelnat. När massan stelnar i frysen smält den mörka chokladen i ett vattenbad. När massan stelnat doppar du bitarna i den mörka chokladen så att de täcks ordentligt i choklad. Lägg bitarna på ett galler så de kan rinna av och ställ in dem i kylen för att stelna. Servera och njut!

 

Vill du göra egen choklad?

Raw choklad glasyr:
40 gram Raw Cacao Butter
40 gram Raw Cacao Powder
2 msk Raw Agavesirap

Smält försiktigt Raw Cacao Butter i ett vattenbad i en kastrull på låg temperatur. Tillsätt Raw Cacao Powder och söta (om du vill… )med Raw Agavesirap.

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*