×

Pepstop

Tre sorters veganparmesan

Renée Voltaire, 13 augusti 2015

Egen veganparmesan är enkelt att göra och tar mindre än 5 minuter. Alla tre recept nedan innehåller näringsjästflingor som är rika på B-vitaminer och används för att få en ostliknande smak. Näringsjästflingor hittar du i din hälsokostbutik. 

Fluffig macadamiaparmesan, ca 1 dl

7 macadamianötter (ger ca 1 dl riven mängd)
2 tsk näringsjästflingor
2 krm Himalayan Crystal Salt

Riv macadamianötterna på ett zestjärn och lägg i en skål. Smula ner näringsjästflingorna i skålen och tillsätt saltet. Rör om och smaka av om du vill ha mer salt eller ostsmak. Förvara i kylskåpet i en burk så håller den sig i 2-3 veckor. 

Tips! Om du vill ha en het chili parmesan kan du tillsätta en nypa cayenne. 

Nötfri Pumpaparmesan
, ca 1 dl 

1 dl pumpakärnor
1 msk näringsjästflingor
1/2 tsk Himalayan Crystal Salt

Mixa pumpakärnor, näringsjäst och salt i en matberedare i 20-30 sekunder. Smaka av om du vill ha mer salt eller ostsmak. Förvara i kylskåpet i en burk så håller den sig i 1-2 veckor.   

Cashewparmesan, ca 1 dl

1 dl Ekologiska Cashewbitar
1 msk näringsjästflingor
1/2 tsk Himalayan Crystal Salt

Mixa cashewnötter, näringsjäst och salt i en matberedare i 20-30 sekunder. Smaka av om du vill ha mer salt eller ostsmak. Förvara i kylskåpet i en burk så håller den sig i 2-3 veckor.  

vegan   kichen quick   simply delicious      

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*