×

Pepstop

Veggievåfflor

Renée Voltaire, 20 mars 2015

Middagsvåfflor med morot som dessutom är vegan och glutenfria! Servera tillsammans med en smarrig avokadoröra och grönsaker. En riktig färgklick!

Ca 6 våfflor, beroende på våffeljärn
3 dl mandelmjölk, eller annan valfri mjölk
1 tsk vinäger (används som äggsubstitut tillsammans med bakpulver)
4 dl glutenfri mix (jag blandade rårismjöl, potatismjöl och tapiokamjöl)
1 dl glutenfria havregryn
1 msk malda linfrön
1 ½ tsk Ekologiskt Bakpulver
1 msk Kokossocker
½ tsk salt
1 msk smält Raw Kokosolja (+ lite smält Raw Kokosolja till våffeljärnet)
3 dl riven morot (ca 2–3 morötter)
En rejäl handfull hackad bladpersilja

Rör först ihop mandelmjölken och vinägern och ställ åt sidan. Låt stå ca 5–10 minuter. Blanda ihop alla torrvaror i egen skål och blanda ordentligt. Vispa ihop mjölken med kokosoljan. Rör ner torrvarorna i mjölkblandningen till en jämn smet, ha sist i morötter och persilja och grädda våfflorna i våffeljärn som penslats med smält kokosolja. Pensla järnet mellan varje lagg.

Tips! Rör/Vispa inte smeten för länge efter det att torrvarorna gått i, då kan våfflan bli lite gummiaktig.

vegan    No gluten    bra fett    family friendly

En kommentar

  1. Mums det verkar supergott! Prova gärna mina rawfoodvåfflor också och se vad du tycker http://rawvegan.se/rawfood-recept-pa-vafflor/ :)

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*