×

Pepstop

Skön & Grön Skördesoppa

Renée Voltaire, 8 oktober 2014

Nu kliver vi äntligen in i soppsäsongen igen och med allt ljuvligt skördegrönt skapas köksmagi på ett kick. Nyskördade och ekologiska grönsaker har så fina smaker i sig och denna soppa blir extra mustig med en klick Umami Shoyu på toppen.

En stor kastrull för många hungriga (6 – 8 personer)
2 broccolihuvuden
1 zucchini
2 fänkål
Virgin Kokosolja
Lantbuljong Original
100 gram grönkål
1 kruka koriander (kan uteslutas)
Örtsalt Ramslök
Umami Shoyu att toppa med
Vatten (ca. 1 liter)

Skölj, ansa och dela broccoli, zucchini och fänkål. Hetta upp en stor kastrull med en klick Kokosolja. Tillsätt broccoli, zucchini och fänkål. Fräs runt någon minut och tillsätt sedan vatten precis så det täcker. Låt puttra under lock, tillsammans med en msk Lantbuljong i ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Skölj och plocka av grönkålsbladen från den grova stjälken. Skölj och hacka koriander. Mixa soppan tillsammans med grönkål och koriander tills den är helt slät. Spä eventuellt med mer vatten. Smaka av med Örtsalt Ramslök. Servera soppan med surkål och en klick Umami Shoyu.

kichen quick    think green    treat yourself    beauty food

 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*