×

Pepstop

Äpple och kokosbröd

Renée Voltaire, 25 september 2014

Ett nötigt och saftigt bröd, sött och friskt från trädgårdsäpplen och självklart helt utan gluten. Passar lika bra till en grön soppa, som till kvällsteet med en klick Coconut Butter på! Mums!

1 bröd
3 äpplen
3 msk Psylliumhusk
2 dl Kokosmjöl
5 dl mandelmjöl eller mixade mandlar
1 dl Chiafrön
1 msk Hampa proteinpulver
2/3 msk bikarbonat
1/4 msk Himalayasalt
1/2 msk mald kardemumma
6 dl vatten
Virgin Kokosolja och Kokosmjöl till brödformen

Skölj och dela äpplena. Mixa eller riv dem fint. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Tillsätt äpplen och vatten i den torra blandningen, rör runt och låt svälla ca 15 minuter. Smörj en brödform med Kokosolja och pudra med Kokosmjöl. Häll i smeten och platta till den något. Grädda i ugnen på 175 grader ca 1 timme och 30 minuter ( täck ev brödformen med aluminiumfolie de sista 30 min). Tag ur ugnen och skälp försiktigt upp brödet, låt det svalna ordentligt innan du skär i det, det går lätt sönder annars.

No gluten    simply delicious        family friendly

2 kommentarer

  1. Hej!
    Försökte baka ditt bröd men det gick inte så bra. Bytte ut kokosmjölet, eftersom jag inte är så glad i det, till mer mandelmjöl. Brödet svällde upp en decimeter över formen med resultatet att den blev ihålig. Bakade den i varmluftsugn. Kan det vara problemet? Förstår inte vad jag gjorde för fel?

  2. Hej Tina! Vad tråkigt att det inte blev bra! Det borde inte bli någon jätteskilland om man tar mandelmjöl istället för kokosmjöl. Jag funderar på om du kanske tog för mycket bikarbonat? Till exempel två till tre matskedar istället för 2/3 matskedar?

    Happy baking!
    Elise, Renée Voltaire

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*