×

Pepstop

Krämig och nötig algsallad

Renée Voltaire, 1 augusti 2014

Den här algsalladen gjorde jag till en festlig middag nyligen och alla åt den med förtjusning. Alger är inte svårt, de kräver bara sina kryddor och en god dressing. Den här salladen är perfekt som tillbehör till en middag eller på en buffé. 

 Tillbehör för 6 personer
1 påse Arame Alg, 30 gram
3 msk Tamari
1 stor bit ingefära, finhackad
1 lime
3–4 msk Cashew & Sesamsmör
½ dl vatten
2 msk olivolja
2 msk rostade sesamfrön
1 bit chili, finhackad
1 tsk Lantbuljong
1 liten grön zucchini
5 st salladslökar
1 näve koriander, hackad (eller persilja om du föredrar)

Blötlägg algerna i 5-10 min tills de mjuknat och sila bort blötläggningsvattnet. Lägg algerna i en skål tillsammans med Tamari, ingefära och en halv pressad lime.  Låt algerna marineras medan du gör den krämiga dressingen.

Blanda Cashew & Sesamsmör i en annan skål tillsammans vatten (addera extra vatten om den är svår att röra ut), olivolja, rostade sesamfrön, chili och Lantbuljong. Blanda samman algerna och marinaden med nötdressingen.  Svarva eller riv zucchini och blanda försiktigt ner dem och löken i algerna. Toppa med örter och en halv lime.

kichen quick        simply delicious    beauty food

3 kommentarer

  1. In the coeaticplmd world we live in, it’s good to find simple solutions.

  2. There’s nothing like the relief of finding what you’re looking for.

  3. When you think about it, that’s got to be the right answer.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*