×

Pepstop

Chia & Morotsbiffar

Renée Voltaire, 2 juni 2014

Det känns alltid bra att kunna ta tillvara på resterna som blir över när man gör juice. I det här receptet har jag lagt ner pulpan (resterna) från morotsjuicen. Biffarna är goda att äta både kalla och varma och kan förvaras ett par dagar i kyl och fungerar bra att frysa in. Testa också att byta ut morotspulpan mot andra grönsaksrester och krydda med någon av våra goda Lantbuljonger.

8 st
½ dl Chiafrön
1 dl bovetekross
1 dl rismjöl
1 dl sojamjöl
2 nypor Himalayan Crystal Salt
2 nypor Bakpulver
2 nypor gurkmeja
2 dl morotspulpa (det som blir kvar när man juicat)
1 msk Raw Kokosolja, smält i en panna att blanda i smeten
1 msk Raw Kokosolja till stekning

Blanda samman alla ingredienser i en bunke och forma biffar. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och stek biffarna på medelvärme i ett par minuter på varje sida. Servera biffarna med en god sallad och en krämig nötdipp.

vegan    family friendly    think green    

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*