×

Pepstop

Raw Coco Lime Tarte

Renée Voltaire, 21 maj 2014

Raw Coco Lime Tarte

Bästa citronkrämen gör underverk på tårtan och är vegan! Den här citronkrämen fungerar lika bra att servera tillsammans med färska eller frysta bär som på toppen av en tårta. Här har jag valt att göra en tårta som passar både till eftermiddagsfikat och dessert. Basen av tårtbotten är gjord på vår Raw Bovetecrunch. Servera gärna tårtan med hallon, blåbär eller jordgubbar.

En skål Raw Citronkräm, räcker till en liten tårta (ca 4 portioner)
1 dl Ekologiska Cashewbitar (blötlagda i ca 1 timme, om inte lägg till en skvätt vatten när du mixar)
2 citroner, skal och saft
2 msk Raw Kokosolja (ej kylskåpskallt)
2 msk Coconut Butter
1 msk Raw Agave Naturell
Raw Kokoschips till dekoration

Sila bort vattnet från de blötlagda nötterna och mixa dem i en mixer. Om du inte blötlagt dem innan, tillsätt en skvätt vatten så att knivarna snurrar ordentligt. Riv skalet från citronerna och pressa ut saften. Tillsätt skal och saft till nötterna och mixa tillsammans med övriga ingredienser till en slät kräm. Krämen stelnar när du ställer den i kylen.

Botten till en liten tårta (ca 4 portioner)
3 dl Raw Bovetecrunch, valfri smak
1 dl valnötter
1 puff Äkta Vaniljpulver
1-2 msk Coconut Syrup
1 msk Raw Kokosolja, smält
1 dl torkade aprikoser
0,5 dl vatten till mixning

Mixa Bovetecrunchen snabbt i en torr mixer och lägg över krosset i en bunke. Mixa sedan valnötterna till små bitar och lägg i bunken. Tillsätt vaniljpulver, kokossirap och den smälta kokosoljan. Mixa aprikoser tillsammans med vatten till en grovkornig smet (fungerar som ett klister som binder ihop tårtbotten). Blanda samman med övriga ingredienser. Tryck ut smeten i en form och ställ in i kylen i 1 timme.

Bre slutligen citronkrämen på tårtbottnen. Dekorera tårtan med Raw Kokoschips.

rawfood    bra fett    sweet combo    partyfood

2 kommentarer

  1. Hej!
    Jag har en fråga raw food-bakning. I många recept ingår cashew nötter i någon form, ofta i t.ex krämer som i det här receptet. Men som cashewnötsallergiker undrar jag om det funkar att använda någon anna nöt som substitut, och vilken rekommenderas i så fall?

  2. Hej !
    Ersätt cashewnötter med macadamianötter.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*