×

Pepstop

Chiapudding Indian Style

Renée Voltaire, 17 mars 2014

Chiapudding

Superkryddan gurkmeja förvandlar min sockerfria Chiapudding till en matig hälsosam liten rätt som passar valfri tid på dagen. Ingefäran ger den härliga friska smaken. Raw Bovetecrunch och mango är den skönt knapriga och fruktiga toppingen. Indian Longing!

4–6 portioner
4 dl hasselnötsmjölk eller annan nötmjölk
2 dl Chiafrön
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1 nypa salt

Till servering
100g Raw Bovetecrunch Cinnamon & Golden Berry
200 g mango, skuren i munsbitar

Vispa ihop samtliga ingredienser och låt stå. Vispa igen efter cirka 5 minuter och ställ sedan in i kylen i några timmar eller över natten. Servera i portionsskålar tillsammans med Raw Bovetecrunch och mango.

Tips! Om puddingen känns lite tjock efter att den stått i kylen kan man tillsätta lite extra hasselnötsmjölk innan servering. Din egen nötmjölk kan du lätt göra själv. Recept finns i min bok Juice Power & Detox. För att göra Chiapuddingen nötfri byter du bara ut mjölken mot en nötfri mjölk t.ex. rismjölk.

rawfood    fiberrik mineralrik    nutty

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*