×

Pepstop

Kale & Bönbiffar

Renée Voltaire, 9 januari 2014

Grönkål fungerar med allt! Här som ingrediens i glutenfria biffar tillsammans med mungbönor. Biffarna är vegan och passar perfekt ihop med en svarvad sallad!

4 personer
1 dl mungbönor, blötlagda över natten
150 g grönkål
2 potatisar, kokta
2 dl grovt hackade cashewnötter
1/3 dl Chiafrön
1 tsk spiskummin
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk Lantbuljong Citrongräs & Chili
Sesamfrön till panering, olja till stekning
Shoyu att ringla på

Koka mungbönorna mjuka i ca 20 minuter och häll av överflödigt vatten. Skölj grönkålen och plocka bort de grova stjälkarna. Mixa bönor, grönkål och potatis till en smet i en matberedare. Tillsätt cashewnötter, Chiafrön och smaka av med spiskummin, ingefära och Lantbuljong Citrongräs & Chili. Forma små biffar och panera i sesamfrön. Stek gyllenbruna på medeltemperatur i olja i en stekpanna. Lägg i en ugnsfast form och grädda biffarna i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter, eller tills biffarna stelnat. Servera med en god svarvad sallad och ringla över Shoyu.

vegan    simply delicious        family friendly

 

5 kommentarer

  1. Gott, har du tips på fler goda vegobiffar så är jag idel öra!

  2. Mums va gott det var! Tack för receptet!

  3. Super goda! Tack för inspirationen…kör vi några goda dagar vegan…

  4. Hej,

    tack för ett recept på supergoda biffar!

    Jag ändrade receptet lite genom att istället för potatis använda 2 dl morotsrester som blivit kvar när jag juicat. Iom att morötterna är så söta så ökade jag mängden lantbuljong till en och en halv tsk. Funkade toppen bra det med. :)

  5. Låter mumsigt, det ska provas!

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*