×

Pepstop

Min karriär började i disken.

Renée Voltaire, 8 november 2013

Året är 1980 och jag jobbar extra på NK’s salladsbar Plates. När jag hittade den här bilden förstod jag att jag älskar att diska nu. Då, på den tiden, ville jag hellre stå i köket och servera.

Det finns två sätt att diska på. Det ena är att diska för att få ren disk, det andra är att diska för att diska. Så står det i en bok om mindfulness som jag läste för länge sedan, och det är ju precis så det är. Själv gillar jag att diska för hand, det är en stund då jag försöker tänka på ingenting och det blir som en meditation. Med tanke på hur mycket mat jag lagar i mitt kök så får jag rätt många såna stunder..

Men det kan ändå vara bra med några tips! Så här går diskandet som en dans:

Använd ett diskmedel som doftar härligt!
Se till att du har en skön diskborste, det finns flera att välja på här.
Sätt på din favoritmusik eller lyssna på en poddsändning.
Använd hett vatten. Ju varmare, ju lättare blir du av med fettet.
Börja med glasen.
Ta disken med den tunga smutsen på slutet.
Kom ihåg att ha lite kärlek i sköljvattnet och allt blir gnistrande rent!

Men man kan också låta gästerna ta disken!

 

4 kommentarer

  1. Underbart :)
    Måste bara fråga, vad hände med bovetegröten med mullbär?? Den var fantastisk! :(

  2. Hej Emmie,
    Bovetegröten utgick tyvärr i somras men många efterfrågar den så det är inte omöjligt att den kommer in i sortimentet igen!

  3. 1986 praktiserade jag på NK´s vegetariska restaurang. Det var där det började =)

  4. Nu har jag läst väldigt många inlägg och är otroligt inspirerar av både mat och företagande! Önskar mig fler inlägg och mer uppdateringar. Tror de här kan bli en stor blogg! =)

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*