×

Pepstop

Solgul curryblomkål med svart råris och Ingefärsyoghurt

Renée Voltaire, 3 februari 2009

solgulcurryblomkalDen solgula blomkålen blir så vacker med det kolsvarta råriset. Jag tänker alltid i färger när jag lagar mat. Vi äter med ögonen också- glöm inte det.

4 portioner

1 blomkålshuvud
1 rödlök
lite olivolja till fräsning
2–3 nypor god curry
1 nypa garam masala
1 knivsudd sambal oelek
1 bit ingefära
1 msk Lantbuljong Orginal
1 tsk Shoyu
1/2 dl vatten
Hackade nötter till servering, t.ex. pistagenötter och mandlar

Dela blomkålshuvudet i mindre, ätvänliga bitar. Låt de gröna bladen följa med, hacka dem i mindre bitar. Skala och skiva löken. Hetta upp en panna med lite olivolja. Fräs blomkålen och löken tillsammans med curry, garam masala och sambal. Skala och finhacka ingefäran och tillsätt den. Strö över buljongen och häll i Shoyu. Häll på vattnet och låt det puttra en stund i pannan tills blomkålen blivit lite mjuk (al dente). Överkokt blomkål är inte gott! Servera blomkålen med hackade nötter, kokt svart råris och ingefärsyoghurt.

Ingefärsyoghurt
1 skål

3 dl turkisk yoghurt
1 bit ingefära
2 nypor havssalt
några rucolablad

Lägg yoghurten i en bunke. Skala, finhacka och blanda ner ingefäran. Salta. Hacka och lägg ner rucolan. Blanda runt.

            

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*