×

Pepstop

Rawfoodpizza

Renée Voltaire, 2 februari 2009

rawfood-pizzaHelt plötsligt blev pizza supernyttig och gott!
Variera topping efter smak och säsong.

Räcker till många

Pizzabotten

2 dl krossade linfrön
2 dl Ekologiska Solrosfrön, blötlagda minst 3 timmar
1 dl valnötter
2 tomater
2–3 soltorkade tomater
2 msk örter, t.ex. oregano, basilika
1 nypa havssalt eller bergssalt

Mal linfröna till mjöl i en elektrisk kaffekvarn. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör till en degliknande konsistens. Tillsätt lite vatten eller en tomat om det behövs för att få knivarna att snurra. Tryck försiktigt ut degen till en botten på bakplåtspapper. Ställ pizzabottnen i torken, ca 10 timmar. Bottnen ska torka men ej bli stenhård. Det fungerar också att torka bottnen på låg värme i vanlig ugn.

Topping

1 dl Ekologiska Cashewbitar
4 msk olivolja
1/2 kruka basilika
1 pressad citron
massor med svartpeppar
1 nypa havssalt
rucola, svarta oliver och cocktailtomater till topping

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till ”ost”. Bred osten på pizzabottnen och toppa med rucola, svarta oliver och halvtorkade cocktailtomater.

        

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Gudars skymning vad gott! Jag åt en raw food pizza på Mimmis Visthus i Norrköping igår och det låter som om det här är receptet på den. Helt klart den godaste pizzan jag ätit och jag är så glad att jag nu hittat receptet och kan göra den själv, varje dag, hi, hi!

  2. Supergott! Åt en liknande på Mimmi´s visthus idag. Skönt mätt och så fräscht! Tack för bra recept.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*