×

Pepstop

Äntligen Lingonvecka

Renée Voltaire, 16 februari 2009

Jag har alltid tyckt att maten är viktig, men vad vi använder på kroppen påverkar oss faktiskt lika mycket som det vi äter. Lingonvecka bindor, trosskydd och tamponger är tillverkade av 100% bomull.

Äntligen kommer min Lingonvecka i butik. Mitt intresse för mat och hälsa fortsätter att växa. Jag har alltid tyckt att maten är viktig, men vad vi använder på kroppen påverkar oss faktiskt lika mycket som det vi äter. Jag har aldrig tyckt om att använda tamponger, bindor eller trosskydd eftersom de känns onaturliga och ger mig underlivsproblem. När jag satte mig in i hur hygienartiklar tillverkas fick jag faktiskt en chock. Jag bestämde mig för att göra någonting åt saken och Lingonvecka blev resultatet.

För mig var det självklart att produkterna skulle tillverkas utan parfym, plast, kemikalier eller annat skumt och av 100% ekologisk bomull som inte klorblekts. Och för att göra alla lite gladare så gav jag serien namnet Lingonvecka och stoppade produkterna i färgglada förpackningar. Lingonveckan blir mycket roligare när jag tar upp min fina ask ur handväskan!

LingonveckaLingonvecka dag- och nattbindor, trosskydd och tamponger; regular, super och superplus, är tillverkade av 100% ekologisk bomull som inte är klorblekt. Lingonvecka innehåller ingen plast – bara majsstärkelse, inga kemikalier eller parfymer och har ett neutralt ph-värde. Många kvinnor har problem med hudirritation, allergier, ömhet och klåda. Dessa symptom kan vara en direkt orsak av överkänslighet mot syntetiska material och kemikalier som används i traditionella sanitetsprodukter. Nya studier visar att ekologisk bomull kan spela en viktig roll för att minska dessa problem.

LingonLingonveckas produkter är bekväma och mjuka. Den ekologiska bomullen tillåter huden att andas och behålla sin naturliga fuktighet. Lingonvecka skiljer sig från andra produkter på marknaden eftersom produkterna är gjorda av ekologisk bomull både inuti och utanpå, dessutom har de ingen cellulosa (fluffmaterial) i mitten. Ekologisk bomull produceras inte med hjälp av konstgödsel och innehåller inga kemikalier som påverkar kropp och miljö. Lingonveckas produkter är biologiskt nedbrytbara och komposterbara vilket såklart är toppen för dig som tänker på miljön.

Lingonvecka finns i dagligvaruhandeln fr o m februari 2009.

Etiketter: , , , ,

52 kommentarer

 1. Vad underbart med bra lingonvecka produkter! Äntligen!

 2. Grattis till en fantastisk bra sajt. Jag blir inspirerad och får en riktig känsla för företaget och alla produkter.

  Lycka till

 3. Toppen! Lingonvecka – en produkt som ja drömt om länge! men finns de att få annanstans än i sverige, typ Finland?

 4. No om ja skulle ha sufat lite mer skulle ja ha märk att man kan köpa dem i web shoppen ;) (skamsen!)

 5. Hej Kära Renée,
  jag blev glad när jag såg att du har skapat serien ”lingonveckan”. Produkterna finns redan men du har eni gladare förpackning. Det blir säkerligen succe….

  Önskemål, tips och tack:

  Ett önskemål jag och många andra har är att varianten med applikator skapas!

  TIPS avseende din produkt:
  för att ögat ska se det goda med ”lingonveckan” kan
  ”EKOLOGISK” eller ”EKOLOGISK BOMULL” med fördel tryckas i grön färg!!

  Jag är förälskad i din underbara Tamari – tack!

 6. Jag blir alldeles varm i hjärtat att det finns människor som du Renee!
  Kram Jenny

 7. Tacks snälla för stora ord som värmer och gör att det blir ännu roligare att jobba med det jag gör.
  Peace Love & food! Renée

 8. Hej!

  Jättebra med med miljövänliga hygienprodukter. Men för den som vill minska belastningen på naturen finns det ännu bättre alternativ!

  http://www.menskopp.se/shop/

  Visst, jag är inte tjej, men jag känner flera som använder det här och de jobbar för fullt för att sprida info om det och frälsa andra. Tänkte bara hjälpa till. Menar inte att göra reklam för någon annan sajt heller, Renée du borde ta in de här produkterna också!

 9. Hej Johan
  Jag känner absoulut till menskoppen och tycker idén är toppen, så jag håller med dig helt. Men visst är det skumt att de flesta som jobbar med kvinnliga hygienprodukter i världen är män!!!! Jag fick veta det av min leverantör som också är man… Det ju fantastiskt att männen engagerar sig i oss kvinnor.
  Peace Love and Lingonvecka!
  Renée

 10. Hej!
  I vilka butiker i Stockholm kan man köpa dessa bindor?

 11. Hej Mia
  Du ska hitta Lingonvecka i ICA maxi och kvantum butikerna men även hos en en del ICA supermarket. Lingonvecka finns centralt hos Ica och snart även hos Coop Forum. Fråga gärna hos din närmsta butik om det inte finns så hör av dig igen så kan vi kontakta dom. Det brukar underlätta när kunder frågar efter dem. Peace Love and Lingonvecka! Renée

 12. Härligt med nya ekologiska produkter!

 13. Vad bra!! :D
  Natracare(http://www.natracare.com/products/the_natural_choice.htm) finns ju också, men är svårt att få tag på :S

 14. Hej!
  Jag har provat bindan i blå förpackning och den känns bra! Men jag undrar om man inte kan göra bättre klistring av vingarna? De lossnar och flaxar omkring :o )

 15. Hej
  Urkul att du skrev flaxar. Jag sitter med ett leende på läppen nu. Tanken är att endast ha en tunn sträng med lim för att bindan ska kunna andas och att använda så lite lim som möjligt.
  Tack för kommentarer. Jag ska ändå ta det vidare och pratat med tillverkaren.
  Peace Love and Lingonvecka!

 16. Vilken bra produkt. Jag håller mig nog förvisso även i fortsättningen till mina egensydda tygbindor. Men om jag någon gång behöver engångsprodukter ligger de här bra till.

 17. Härligt att du syr dina egna tycker jag.
  Paece Love and Lingonvecka!

 18. måste köpa direkt!

 19. Hej de finns centralt hos ICA och från och med maj även hos Coop där det ligger riktigt bra i pris också.
  Renée

 20. Hej! Jag tycker dina bindor är jättebra och undrar om det skulle kunna gå att utveckla en liknande serie blöjor?

 21. Hej
  Det är en strålande idé det för bli ett framtida projekt att jobba på. Härligt att du gillar Lingonvecka.

 22. Hejsan! Jättebra idé tycker jag:)

  Kommer man kunna köpa bindorna och tampongerna på Hemköp?

 23. Hej
  Tyvärr inte hos Hemköp med de finns hos både Coop och Ica.

 24. UNDERBART!
  Köpte mina första pack idag!
  (och av ”Super” fick jag det sista så det verkar gå bra!)
  Hoppas dessa konkurrerar ut alla andra tamponger som inte använder ekologisk bomull!

  Tack Renee!

 25. Hej
  Vi får hjälpas åt att sprida Lingonvecka i Sverige, det är så otroligt bra.Lingonvecka forever!
  Love Peace and Lingonvecka! Renée

 26. Miljövänliga bindor i sin ära – toppenbra verkar det som.

  Men jag måste ändå slå ett slag för menskoppen!

  Finns inget bättre…

 27. Hejsan Renée!
  Vilken underbar site du har och vilka produkter!!! Äntligen någon som tänker till :) Hittade en site där man kunde prenumerera på tamponger och bindor men de hade inte dina produkter så jag skippade den prenumerationen. MEN så skönt det hade varit att kunna prenumerera på tamponger och bindor så man slapp tänka på vilken vecka i månaden det är. Hade varit kanon om tampongerna, bindorna kunde dimpa ned i postlådan mot en kostnad varje månad. Är detta någon du kommer att starta? Jag är en given kund direkt i så fall. Tack för ditt arbete du gör för oss kvinnor :) Varma hälsningar Malin

 28. hej
  Vad kul att du gillar våra produkter. Vi har framtida planer på prenumeration och det är en toppendé att få det hem i brevlådan.
  Det kommer att hända massor av spännade saker i höst hos oss.

 29. Roligt med ekologiska bindor och tamponger. Men jag tänkte på en grej. I och med att tampongerna inte innehåller cellulosa ( som jag antar är det som gör att mensen absorberas som mest) hur är storleken jämfört med OB? Såg även på en hemsida som levererade dina produkter och de skrev ”OBS! Tampongerna är mindre än vanliga o.b i storlekarna”.

  Jag ska nog prova med ett paket om en månad så får vi se, men det är mamma som köper alla tamponger så jag får övertala henne…

 30. Hej
  Storlekarna på tampongerna är EU anpassade ( låter helt knäppt, jag vet!!) vår regular= mini , Super= normal och super plus = Super. Att ha 100% ekologisk bomull är det bästa. 100% ekoligisk bomull är det absoluta bästa för kroppen och dom absorberar bra. Dom är även världsbäst mot känslig hud som klåda och annat. Mamma bör absolut övertalas..
  Peace Love and Lingonvecka!
  Renée

 31. Hej :)
  Det är jätte bra att det äntligen börjar dyka upp mer miljövänliga hygienprodukter!! Jag blev ledsen först för att det inte fanns mini-tamponger men läste precis att regular motsvarar mini så nu kommer jag bara köpa dom :)
  Till slut något som kan konkurera med apotekets produkter.
  Ville hälsa att produkterna nu börjar finnas hos både City gross i Bromma och i den KF-butik där jag jobbar – grymt!
  Bindorna ska ju vara miljövänliga men ligger i både en papperslåda och sen i en platsförpackning – för att spara på jordens resurser kanske det vore bättre att hålla sig till en typ av förpackning…
  Fortsätt med ditt fantasiska jobb!
  Karin

 32. Hej
  Tack för ditt härliga engagemang!
  Peace! Renée

 33. Hej!

  Skulle så gärna vilja kunna köpa Lingonvecka produkterna även i ”min” butik. Har frågat men de har ännu inte tagit in dem. Butiken är ”Coop Extra” i Orminge, Saltsjö-Boo.
  Det är en jättestor butik med ett stort utbud av mensprodukter, så de borde inte ha några problem att även ta in dina produkter. Kan du inte försöka påverka dem?

 34. Vi ska ringa Coop Extra i Orminge och prata med dem. Gå gärna in och fråga det brukar underlätta.
  Ha en härlig jul!
  Renée

 35. Hej Renee!
  Jag älskar dina Lingonvecka-produkter, men jag skulle önska att du kunde fixa lite mera ”klister” under bindor och trosskydd. Det behövs mera längre bak och fram på bindorna och bättre ”klister” på trosskodden. De är underbart sköna men de åker lite fram och tillbaka och då blir inte passformen den bästa.
  Pernilla

 36. Hej Renée! Fantastiskt kul att du tagit tag i det här. Fina produkter! Skulle du kunna tänka dig att överväga att göra en variant på tamponger med införingshylsa också (likt Tampax)? Det är jättebra för alla oss som inte har möjlighet att få tillräckligt ordentlig handhyggien i vissa lägen och i vissa yrken (som t ex jobbar hela dagar utomhus med att påta i jorden, gör lumpen, jobbar med olja under naglarna, fjällvandrar i veckovis utan stuga m m). Vore kanon i så fall.

 37. Hej
  Jag håller med det är en bra idé vi ska undersöka vad butikerna säger om det.Normalt är det en produkt som är mycket vanligare utomlands vilket är lite konstigt.
  Peace Love Lingonvecka!
  Renée

 38. Hej
  Vi har just haft möte med vår leverantör och tagit upp detta.
  ¨Tack snälla Pernilla för supporten.

 39. Hej
  Vår regionala tidning HD Helsingborgs dagblad, hade en artikel om tamponger och dess verkan. De tog upp bla. om innehållet på tampongerna och hur ph värderna utvecklas.
  Det var skrämmande läsning. Slängde alla mina tamponger.
  Dom kom fram till att dina tamponger var bäst av många olka produkter i testet, så nu försöker jag med ljus och lyckta få tag på dom.
  Hälsningar Annelie

 40. Härligt med naturliga produkter och fina förpackningar man blir lite gladare av! :-)

 41. Testar din serie för första gången. Visste inte ens att det fanns ekologiska bindor men nu när jag tänker på det är det ju galet att ha nånting som kan irritera så nära huden. Jag har jättekänslig hud så jag har ibland ett litet h*sike att hitta hudvårdsprodukter som funkar. Bindorna känns mjuka och sköna men har nyss börjat använda dom. På ICA MAXi var de dessutom inte nämnvärt dyrare än ”vanliga” bindor. Trevlig förpackning också.

 42. Hej
  Jag är precis som du med superkänslighud ( vi är många) och Lingonvecka var en serie jag själv saknade. Priset är mycket bra, liknande produkter utomlands är ganska dyra. Man blir lite glad av förpackningen och det behövs ju ibland! Peace Love and Lingonvecka!

 43. Hei! Hvordan er serien i forhold til dyreforsøk? Jeg vet at både OB, Libresse og Tampax anvender dyreforsøk i tilvirkningen av sine produkter, og vil derfor ikke kjøpe disse. Er Lingonvecka dyrevennlige? Det hadde vært fint med merking som opplyser om det på pakningen. Hilsen Ine

 44. Mina gick sönder när jag tog bort skyddsplasten för limmet hade hamnat lite fel så det satt fast i själva bindan också :( men i en annan förpackning var de hela och då var de bra.

 45. Hej !
  Jag har börjat köpa Era ekologiska bindor som ett bättre alternativ på miljön.
  Det jag undrar är dock hur man vet att den ekologiska bomullen i Era bindor verkligen är certifierad dvs de stora klädkedjorna har många icke-certifierade eko-kläder, där den ekologiska bomullsproduktionen inte kontrolleras i alla led, där den ekologiska bomullen likväl besprutas med bekämpningsmedel ocg dylikt.
  Har Ni någon certifiering gällande Rene Voltaire, skulle bli jättebesviken om allt ändå inte förbättrar miljön.

 46. Hej Frida
  Härligt att du gillar Lingonvecka, det är en riktigt fin produkt. Vi har 3 certifieringar på Lingonvecka: Soil Association organic, Global organic textil standard (GOTS) och ecolabeling miljömärkning Svanen. Maila gärna direkt till Anders som är vår miljö och kvalitetsansvarige om du har andra frågor om certifieringar anders@reneevoltaire.se
  Ha en superglad påsk! Renée

 47. Hej Renee
  Finns dina produkter till salu i Lund/Malmö (i Skåne)?

 48. Hej
  Du hittar produkterna i flera butiker i både Malmö och Lund. Om du mailar på info@reneevoltaire.se så får du en lista på några butiker av våra säljare
  God jul!

 49. Hej!! Sååååå glad för det här. Är allergisk mot mkt som inte är naturligt -polyester, plast typ.. (vilket jag inte ser som något negativt, vill ändå ha allt naturligt) men blev ledsen att det inte fanns mini tamponger för det är det enda jag använder, men läste just ditt svar om att regular är som mini så det här gjorde min kväll. TACK! <3

 50. Tack snälla för de fina orden <3
  /Elise
  Renée Voltaire

 51. Hej! Jag blev jätteglad av att se ett miljövänligt och fantastiskt alternativ på alla sätt och vis på trosskyddshyllan. Kul! Men jag reagerar mindre entusiastiskt på att de är inplastade, både som paket och var för sig. För det första – är det nödvändigt? Hade man kunnat undvika det eller gäller särskilda regler? Jag tänker på ICA’s som jag normalt köper, som inte har ytterligare plastomslag. Hade gärna sett en förpackning utan den extra plasten. För det andra, om den nu måste vara kvar pga. div. regler – var hittar jag information om det materialet? Hur miljövänligt och certifierat är det? Nedbrytbart? Återvunnet eller nyproducerat? Tack för mig :)

 52. Hej Cecilia! Tack för din fråga angående våra mensskydd. Vår leverantör gör även bindor och trosskydd åt sjukhus och de har väldigt strikta hygienkrav som kräver plast runt enskild binda. Plasten som finns runt bindorna är dock gjort av majs och är nedbrytningsbar.
  Ha en fortsatt trevlig dag!
  Kim på Kundtjänst

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*