×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Yuzugrädde

Denna fantastiskt goda Yuzugrädde har kokosmjölk som bas och passar perfekt som bland annat topping på muffins eller som tillbehör till färska jordgubbar. Ställ in kokosmjölken (vanlig kokosmjölk, ej light) i kylen över natten så att den skiktar sig. Dagen efter häller du bort kokosvattnet och använder den krämiga delen till att göra grädde.

Vill du göra en vanlig grädde kan du smaksätta med enbart vaniljpulver och agavesirap. I receptet nedan har vi gjort en grädde med smak av Pressad Yuzu och citron, en perfekt kombination av sött och syrligt! Blanda ihop ingredienserna och vispa kokosgrädden i ca 1 minut. Snabbare och godare grädde får du leta efter! Quick and easy!

Yuzugrädde, ca 2,5 dl

400 ml Kokosmjölk (som stått i kylskåp över natten)
2 msk Raw Agave Naturell
½ tsk Äkta Vaniljpulver
2 tsk Pressad Yuzu
1 citron, rivet skal
1 tsk lönnsirap

1. Öppna kokosmjölken och gröp ur den krämiga delen i en skål (dvs lämna kokosvattnet)
2. Tillsätt agavesirap, vaniljpulver, pressad yuzu, rivet citronskal och lönnsirap.
3. Vispa ihop alla ingredienser med den lägsta nivån på elvispen. Vispa ca 30 sek-1 min.
4. Servera direkt eller ställ in i kylskåpet tills det är dags att avnjuta efterrätten.

Tips! Om grädden blir för lös i konsistensen, ställ in den en stund i kylen så blir den mer krämig och fast.

simply delicious       partyfood    family friendly

Krämig Matcha Limeglass

Matcha är ett pulvriserat grönt te från Japan som är rikt på antioxidanter. Med denna krämiga matchaglass kan du njuta av gott som gör gott!

Krämig Matcha Limeglass, 4 glassar

6 dl cashewnötter, blötlagda
2 dl vatten
1 dl Raw Agave Naturell
1,5 dl Neutral Kokosolja, smält i vattenbad
2 tsk Matcha
2 tsk Äkta Vaniljpulver
En nypa havssalt
4 st lime, saft och zest

Mixa de blötlagda cashewnötterna, vatten och agave till en jämn smet. Rör ner kokosolja, matcha, vanilj och havssalt samt zest från en lime och saft från fyra lime och blanda väl. Häll upp glassen i glassformar eller små pappersmuggar. Sätt i glasspinnar och ställ in glassen i frysen tills den har stelnat.

Tips!
Om du använder pappersmuggar så spola varmt vatten på utsidan av pappersmuggen i några sekunder för att få loss glassen ur muggen. Låt glassen stå framme i ca 15 min för att tina. Servera och njut!

        partyfood    family friendly

Salladsdressing med Teriyaki Tamari

Min Teriyaki Tamari passar utmärkt till att skapa goda salladsdressingar. Den är i grunden gjord på tamari som kryddats med ingefära och svartpeppar. Den har en perfekt sälta och sötma. Enkelt och gott!

Salladsdressing med Teriyaki Tamari, ca 0,75 dl

0,5 dl Teriyaki Tamari
0,25 dl olivolja
0,5 tsk Raw Agave Naturell 
0,5 tsk riven ingefära
1 lime, saft

Blanda ihop Teriyaki Tamarin och olivoljan. Smaksätt med agave, riven ingefära och saft från pressad lime. Servera till salladen.

vegan    partyfood    kichen quick    

Ingefära och sesammarinerade grönsaksspett

Snabbare och enklare än så här blir det inte! Med min Ingefära & Sesam Tamari har du snabbt och enkelt marinerat klart grönsakerna. Proffsigt på ett kick!

Ingefära & Sesammarinerade grönsaksspett, 2 pers

6 champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
1 zucchini
1 röd lök
1 aubergine
1 dl Ingefära & Sesam Tamari

Skär grönsakerna i bitar och lägg de i en skål. Tillsätt Ingefära & Sesam Tamarin och vänd runt grönsakerna så att de täcks av marinaden. Trä grönsakerna på grillspett och lägg på grillen. Ta bort spetten från grillen när grönsakerna har fått färg och ser klara ut.

Asiatiska Portobellosvampar

Min Ingefära & Chili Tamari ger en spännande asiatisk smak till Portobello svampar. Enkelt och gott!

Asiatiska Portobellosvampar, 2 pers

1 dl Ingefära & Chili Tamari
4 st stora Portobellosvampar

Lägg Portobellosvamparna i en skål. Häll på Ingefära & Chili Tamari och vänd runt svamparna så att de täcks av marinaden. Grilla några minuter på varje sida, ca 5 min.

vegan    partyfood    kichen quick