×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Avokado, Spirulina & Hamparöra

våffla

Grön och grym topping till krispiga kex eller matvåfflor! Veggievåfflor är ett roligt middagstips och dessutom helt vegan och glutenfritt med denna supergoda röra. En krämig röra som går hem hos mina barn. Yummy!

Topping till ca 6 våfflor
4 mogna avokado
Saften från 2 små citroner
En rejäl knippe färsk grovhackad koriander
2 msk hackad gräslök
1 liten vitlöksklyfta, pressad eller finhackad
4 msk Raw Skalade Hampafrön
1 tsk Hampaolja
½ tsk Spirulina
Salt
Svartpeppar
Furikake Sprinkles till servering

Mixa eller mosa avokadon, men låt den vara lite chunky! Blanda avokadon med övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med härliga grönsaker, extra koriander och citron! Strö gärna över Furikake Sprinkles.

vegan    glutenfri   family friendly    think green     

Hazel & Chocolove

våffla

En krispig, krämig och barnsligt god topping till söta våfflor! Servera ihop med skivad banan, grovhackade hasselnötter, kokoschips och ringla över lite Raw Agave Choklad. En oemotståndlig frestelse!

Topping till ca 6 våfflor
Kokosgrädde från 2 burkar kyld kokosmjölk (den tjocka krämen från kokosmjölken som separeras från vätskan när kokosmjölken stått i kyl några timmar)
4 msk Hazelnut & Chocolate Spread
3 dl Raw Bovetecrunch Cacao & Coconut
4 msk Raw Cacao Powder
2 msk Ekologiskt Carob
En rejäl nypa Äkta Vaniljpulver
En rejäl nypa salt
Raw Kokoschips  och Raw Agave Choklad till servering

Häll av den flytande vätskan från kokosmjölken. Gröp ur burken så att du bara har den tjocka kokosgrädden i en bunke. Rör den jämn och slät och blanda med övriga ingredienser. Servera till våfflor, ringla över lite Raw Agave Choklad och toppa med Raw Kokoschips.

Tips! Lika god att äta direkt med sked!

family friendly    sweet combo    nutty    think green

Citrus & Chiafluff

våffla

Vilken gudomlig topping till våfflor! Severa gott syrligt chiafluff till söta våfflor med blandade färska bär! Sweet Combo!

Topping till ca 6 våfflor
Kokosgrädde från 2 burkar kyld kokosmjölk (alltså den tjocka krämen från kokosmjölken som separeras från vätskan när kokosmjölken stått i kyl några timmar)
2 msk Baobab
2 msk citronsaft
2 msk Chiafrön
2-4 msk Raw Agave Naturell (eller så sött som du vill)
Rivet skal från 2 citroner
En rejäl nypa Äkta Vaniljpulver
En rejäl nypa salt

Häll av den flytande vätskan från kokosmjölken. Gröp ur burken så att du bara har den tjocka kokosgrädden i en bunke. Rör den jämn och slät och blanda med övriga ingredienser. Servera ihop med blandade färska bär till söta våfflor.

Tips! Gör gärna dubbel sats om du är en gottegris!

sweet    vegan    simply delicious    think green

Veggievåfflor

Middagsvåfflor med morot som dessutom är vegan och glutenfria! Servera tillsammans med en smarrig avokadoröra och grönsaker. En riktig färgklick!

Ca 6 våfflor, beroende på våffeljärn
3 dl mandelmjölk, eller annan valfri mjölk
1 tsk vinäger (används som äggsubstitut tillsammans med bakpulver)
4 dl glutenfri mix (jag blandade rårismjöl, potatismjöl och tapiokamjöl)
1 dl glutenfria havregryn
1 msk malda linfrön
1 ½ tsk Ekologiskt Bakpulver
1 msk Kokossocker
½ tsk salt
1 msk smält Raw Kokosolja (+ lite smält Raw Kokosolja till våffeljärnet)
3 dl riven morot (ca 2–3 morötter)
En rejäl handfull hackad bladpersilja

Rör först ihop mandelmjölken och vinägern och ställ åt sidan. Låt stå ca 5–10 minuter. Blanda ihop alla torrvaror i egen skål och blanda ordentligt. Vispa ihop mjölken med kokosoljan. Rör ner torrvarorna i mjölkblandningen till en jämn smet, ha sist i morötter och persilja och grädda våfflorna i våffeljärn som penslats med smält kokosolja. Pensla järnet mellan varje lagg.

Tips! Rör/Vispa inte smeten för länge efter det att torrvarorna gått i, då kan våfflan bli lite gummiaktig.

vegan    No gluten    bra fett    family friendly

Söta Våfflor

Våffla

Härligt söta våfflor som dessutom är glutenfria och helt vegan! Servera med en smarrig topping, Citrus & Chiafluff eller Hazel & Chocolove. Delicious!

Ca 6 våfflor, beroende på storleken på våffeljärn
3 dl mandelmjölk, eller annan valfri mjölk
1 tsk vinäger (används som äggsubstitut tillsammans med bakpulver)
4 dl glutenfri mix (jag blandade rårismjöl, potatismjöl och tapiokamjöl)
1 dl glutenfria havregryn
1 msk malda linfrön
1 ½ tsk Ekologiskt Bakpulver
2 msk Kokossocker
2 msk Raw Agave Naturell
¼  tsk salt
1 nypa Äkta Vaniljpulver
1 msk smält Raw Kokosolja och lite smält Raw Kokosolja till våffeljärnet

Blanda först mandelmjölken och vinägern och ställ åt sidan. Låt stå ca 5–10 min. Blanda ihop alla torrvaror i egen skål. Vispa ihop mjölken med Kokosoljan och Agaven. Rör ner torrvarorna i mjölkblandningen till en jämn smet och grädda våfflorna i ett våffeljärn som penslats med smält Kokosolja. Pensla järnet mellan varje lagg.

vegan    No gluten    bra fett    family friendly