Renée Voltaire recept

Här hittar du recept för både vardag och fest och inspiration till kreativ och rolig matlagning. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Raw Sushi med Palsternacksris

Raw Sushi med Palsternacksris

Raw Sushi med Palsternacksris är min variant på sushi som är helt vegan! Amazake är fermenterat ris som är söt i smaken. Den är perfekt att smaksätta min Raw Sushi med. Servera gärna med Umami Shoyu dipp som en del av en buffé, på påskbordet eller som förrätt. Go Japan!

15-20 munsbitar
6-8 st palsternackor
2 msk Amazake
1-2 msk Coconut Butter
en nypa salt
noriark

Skala och dela palsternackorna i mindre bitar. Mixa fint i en matberedare tillsammans med Amazake och Coconut Butter. Smaka av med Hawaiian Green Sea Salt. Lägg ett noriark på en handduk. Fukta lätt med några droppar vatten. Bred ut ca 2 dl av palsternacksriset på halva noriarket. Rulla sedan till en fin rulle och ”limma” ihop den med hjälp av lite vatten. Skär i fina sushibitar och servera med Shoyu eller Umami Shoyu dipp.

Tips! Toppa med vackra rödbetsgroddar!

vegan    rawfood        

Raw Glassbitar med Lakrits

Raw Glassbitar med Lakrits
Små lena glassbitar med crunchig topping! En blandning av sött och salt som passar till både mellanmål och dessert. Jag är lakritskär!

Ca 20 bitar i storleken av små muffinsformar
3,5 dl blötlagda Ekologiska Cashewbitar (blötlagda i kallt vatten minst 4 timmar)
2 dl hallon (färska eller frysta)
½ dl smält Raw Kokosolja
2-3 tsk Lakritspulver
1 Lakritsstång i små bitar anpassade till formen, ca 5 mm
5 msk Raw Agave Naturell (eller efter tycker och smak.. börja med mindre och smaka av tills du känner dig nöjd)
½ dl kallt vatten eller kokosvatten
En nypa Äkta Vaniljpulver
En nypa salt

Toppingförslag: Lakritspulver, frystorkade hallon, Raw Cacao Nibs, nötter, frön och gärna lite flingsalt

Mixa alla ingredienser till glassen till en slät kräm. Klicka ut i en silikonform eller i små muffinspapper. Tryck ner en bit Lakritsstång i smeten så att den inte syns. Strö på valfri topping och frys in. Tag fram 5-10 minuter innan de ska ätas så att de inte är för hårda. Förvaras i frys!

partyfood    vegan    bra fett    think green

Bombay Coco Sallad

Bombay Coco Sallad

Kryddig sidesallad som passar till soppan, vegobiffen eller bara som den är. Servera gärna tillsammans med mina Raw Flax Crackers. Spice is nice!

4 personer
2 morötter
1/4 vitkålshuvud
1 fänkål
1 äpple
2 msk Coconut Butter
1/2–1 msk Lantbuljong Hej Bombay!
ca 1/2 msk Äppelcidervinäger
Fänkålsfrön
Raw Kokoschips
Ev Flax Crackers till servering

Skala och svarva morötterna. Dela och finstrimla vitkål och fänkål, gärna på en mandolin. Dela och skiva äpplet tunt. Lägg allt i en skål. Smält Coconut Butter i ett vattenbad och blanda med grönsakerna. Smaka av med Lantbuljong Hej Bombay och äppelcidervinäger. Toppa med fänkålsfrön och Raw Kokoschips.

vegan    family friendly    food love    think green

Hej Bombay Soup!

Hej Bombay Soup!

En enkel, snabb och vacker soppa med mycket smak. Min nya Lantbuljong Hej Bombay gör under i köket. Toppa gärna med några kokoschips och servera med mina goda Rawfoodkex. This is Magic cooking!

4 portioner
½ butternut pumpa
3 sötpotatisar
3 cm färsk ingefära
2-3 msk Raw Kokosolja
4 msk Lantbuljong Hej Bombay
Vatten
1/2 dl Coconut Butter
Rawfoodkex och Raw Kokoschips till servering

Skala och dela pumpa och sötpotatis i mindre bitar. Skala och hacka ingefära. Fräs ingefära med 2 msk Raw Kokosolja. Lägg i sötpotatis och pumpa samt Lantbuljong Hej Bombay och rör runt. Häll på vatten så det täcker grönsakerna, och låt puttra i cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Mixa allt slätt med en stavmixer. Rör i Coconut Butter och späd med vatten till önskad konsistens.

Tips! Toppa gärna med kokt quinoa för att göra soppan mer matig!

vegan    family friendly    kichen quick    food love

Lakritsfudge

Raw Lakritsfudge

Härlig Lakritsfudge att mumsa på i alla väder året om. Ställ fram en skål på partyt, till fikat eller på kvällen och skålen blir alltid tom. Love Baking!

2,5 dl urkärnade dadlar
1/2 dl Raw Kokosolja
1 dl Kokosmjöl
3 tsk Lakritspulver
0,5 tsk flingsalt
1 nypa Äkta Vaniljpulver

Mixa ihop alla ingredienser till en slät massa. Klä en form med plastfolie och tryck ut massan i formen. Med hjälp av plastfolien kan du justera storleken och tjockleken efter hur du vill ha den. Ställ i frys en halvtimme. Ta sedan fram och skär upp i små kuber/munsbitar. Pudra gärna ovansidan med lite extra Lakritspulver och lite flingsalt. Förvara inplastad i kyl.

partyfood    bra fett    simply delicious    vegan