Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Pick Me Up Smoothie

Den här smoothien är perfekt när du är sugen på något gott. Tillsammans med lite is kan du servera den som en svalkande efterrättssmoothie. Enkelt, fräscht och gott!

2 glas
3 äpplen
1 banan (skalad)
1/2 tsk Ekologiskt Vaniljpulver
1 tsk Raw Agave
10 jordgubbar
1 msk Chiafrön
1 msk Baobabpulver
Raw Kokoschips (till garnering)

Juica äpplena i en råsaftscentrifug. Mixa äppeljuicen med övriga ingredienser till en smoothie. Toppa med Raw Kokoschips.

vegan    rawfood    simply delicious    family friendly

Tapenade Ocean Fuel

En härlig tapenade som får extra krut av algerna Kelp och Dulse. Alger är rika på järn, magnesium och jod. Be good to yourself!

En liten dippskål
2 dl goda svarta urkärnade oliver
1/2 dl Dulseflingor
2 msk Kelp
1 msk Virgin Kokosolja
1/2 dl vatten

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller blender. Servera på ett Rawfoodkex och garnera med ett grönkålsblad och lite Raw Skalade Hampafrön!

    beauty food    kichen quick   partyfood

Kelp ´n Beet Burger

En vacker, matig och smarrig burgare – en riktig superfood biff!

4-6 biffar
2,5 dl kokt quinoa (kanske fick du över från gårdagens middag?)
2,5 dl kokta mungbönor
8-10 dl rödbetspuré  (gjord på 4-5 st mixade färska kokta rödbetor)
1 dl bovetemjöl
2 tsk Kelp
1 tsk salt
1/2 finhackad lök
1 finhacka vitlök
peppar
Svarta Sesamfrön till panering

Mixa kokta mungbönor grovt med kokt quinoa. Häll i en bunke. Blanda i bovetemjölet, Kelp, lök och vitlök. Tillsätt rödbetspurén, lite i taget ( det ska vara ganska fast konsistens på biffarna) och smaka av med salt och peppar. Forma biffar och panera i Svarta Sesamfrön. Stek i olivolja i en varm stekpanna. Grädda ev klart i ugnen på ca 175 grader ca 10-15 minuter tills biffarna har stelnat. Servera till en krispig sallad på svarvad zucchini och morötter.

vegan        simply delicious    beauty food


Krämig och nötig algsallad

Den här algsalladen gjorde jag till en festlig middag nyligen och alla åt den med förtjusning. Alger är inte svårt, de kräver bara sina kryddor och en god dressing. Den här salladen är perfekt som tillbehör till en middag eller på en buffé. 

 Tillbehör för 6 personer
1 påse Arame Alg, 30 gram
3 msk Tamari
1 stor bit ingefära, finhackad
1 lime
3–4 msk Cashew & Sesamsmör
½ dl vatten
2 msk olivolja
2 msk rostade sesamfrön
1 bit chili, finhackad
1 tsk Lantbuljong
1 liten grön zucchini
5 st salladslökar
1 näve koriander, hackad (eller persilja om du föredrar)

Blötlägg algerna i 5-10 min tills de mjuknat och sila bort blötläggningsvattnet. Lägg algerna i en skål tillsammans med Tamari, ingefära och en halv pressad lime.  Låt algerna marineras medan du gör den krämiga dressingen.

Blanda Cashew & Sesamsmör i en annan skål tillsammans vatten (addera extra vatten om den är svår att röra ut), olivolja, rostade sesamfrön, chili och Lantbuljong. Blanda samman algerna och marinaden med nötdressingen.  Svarva eller riv zucchini och blanda försiktigt ner dem och löken i algerna. Toppa med örter och en halv lime.

kichen quick        simply delicious    beauty food

Melonslush med kokos och mynta

En läskande slush som passar perfekt en varm sommardag. Den är dessutom snabb och enkel att göra. Cocolicious!

1 kanna
1/2 vattenmelon (ca 2 kg)
2 msk Virgin Kokosolja
2-3 dl vatten
Saft från 1 lime
Några kvistar färsk mynta
2 tsk Kokossocker*
1 msk Gojipulver

*Kan innehålla spår av gluten

Mixa vattenmelon tillsammans med Virgin Kokosolja, vatten, limesaft och mynta. Smaka av med Kokossocker. Addera 1 msk Gojipulver för extra järn och C-vitamin!

vegan    family friendly    simply delicious    treat yourself