×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Citrus & Chiafluff

våffla

Vilken gudomlig topping till våfflor! Severa gott syrligt chiafluff till söta våfflor med blandade färska bär! Sweet Combo!

Topping till ca 6 våfflor
Kokosgrädde från 2 burkar kyld kokosmjölk (alltså den tjocka krämen från kokosmjölken som separeras från vätskan när kokosmjölken stått i kyl några timmar)
2 msk Baobab
2 msk citronsaft
2 msk Chiafrön
2-4 msk Raw Agave Naturell (eller så sött som du vill)
Rivet skal från 2 citroner
En rejäl nypa Äkta Vaniljpulver
En rejäl nypa salt

Häll av den flytande vätskan från kokosmjölken. Gröp ur burken så att du bara har den tjocka kokosgrädden i en bunke. Rör den jämn och slät och blanda med övriga ingredienser. Servera ihop med blandade färska bär till söta våfflor.

Tips! Gör gärna dubbel sats om du är en gottegris!

sweet    vegan    simply delicious    think green

Veggievåfflor

Middagsvåfflor med morot som dessutom är vegan och glutenfria! Servera tillsammans med en smarrig avokadoröra och grönsaker. En riktig färgklick!

Ca 6 våfflor, beroende på våffeljärn
3 dl mandelmjölk, eller annan valfri mjölk
1 tsk vinäger (används som äggsubstitut tillsammans med bakpulver)
4 dl glutenfri mix (jag blandade rårismjöl, potatismjöl och tapiokamjöl)
1 dl glutenfria havregryn
1 msk malda linfrön
1 ½ tsk Ekologiskt Bakpulver
1 msk Kokossocker
½ tsk salt
1 msk smält Raw Kokosolja (+ lite smält Raw Kokosolja till våffeljärnet)
3 dl riven morot (ca 2–3 morötter)
En rejäl handfull hackad bladpersilja

Rör först ihop mandelmjölken och vinägern och ställ åt sidan. Låt stå ca 5–10 minuter. Blanda ihop alla torrvaror i egen skål och blanda ordentligt. Vispa ihop mjölken med kokosoljan. Rör ner torrvarorna i mjölkblandningen till en jämn smet, ha sist i morötter och persilja och grädda våfflorna i våffeljärn som penslats med smält kokosolja. Pensla järnet mellan varje lagg.

Tips! Rör/Vispa inte smeten för länge efter det att torrvarorna gått i, då kan våfflan bli lite gummiaktig.

vegan    No gluten    bra fett    family friendly

Söta Våfflor

Våffla

Härligt söta våfflor som dessutom är glutenfria och helt vegan! Servera med en smarrig topping, Citrus & Chiafluff eller Hazel & Chocolove. Delicious!

Ca 6 våfflor, beroende på storleken på våffeljärn
3 dl mandelmjölk, eller annan valfri mjölk
1 tsk vinäger (används som äggsubstitut tillsammans med bakpulver)
4 dl glutenfri mix (jag blandade rårismjöl, potatismjöl och tapiokamjöl)
1 dl glutenfria havregryn
1 msk malda linfrön
1 ½ tsk Ekologiskt Bakpulver
2 msk Kokossocker
2 msk Raw Agave Naturell
¼  tsk salt
1 nypa Äkta Vaniljpulver
1 msk smält Raw Kokosolja och lite smält Raw Kokosolja till våffeljärnet

Blanda först mandelmjölken och vinägern och ställ åt sidan. Låt stå ca 5–10 min. Blanda ihop alla torrvaror i egen skål. Vispa ihop mjölken med Kokosoljan och Agaven. Rör ner torrvarorna i mjölkblandningen till en jämn smet och grädda våfflorna i ett våffeljärn som penslats med smält Kokosolja. Pensla järnet mellan varje lagg.

vegan    No gluten    bra fett    family friendly

Färgglada Rawfoodtryfflar

Rawfoodbollar är alltid gott och kan bli väldigt snygga. Rulla dom i dina favoritpulver eller matcha dom efter färg. Delicious!

20 st
15 dadlar, urkärnade
3 dl mandelmjöl
3/4 dl Raw Kakao
1/4 dl Carob
3 msk Lucuma
Ett par nypor Himalayasalt
En nypa Äkta Vaniljpulver

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät massa (tillsätt eventuellt lite vatten om det går trögt att mixa). Rulla till mindre bollar och pudra med valfria superfoods, exempelvis Korngräspulver, Lucuma, Bipollen, Chiafrön och Gojipowder.

rawfood   vegan   food love    think green

Fänkålsfrossa

Vill du äta en lättare måltid är min fänkålsfrossa ett fräscht allternativ. Den passar även bra som tillbehör till vegobiffar. Avokadon gör salladen krämig och limen bryter friskt av den karaktäristiska fänkålssmaken. Fräscht, gott och nyttigt!

2 portioner
1 fänkål
1/3 dl romansallad
1 näve ruccola
1 avokado
1/2 lime
2 nypor salt

Topping
4 medjooldadlar
2 msk valfria nötter
1 msk Raw Skalade Hampafrön

Hyvla fänkålen tunt och salta lätt. Strimla romansallad och blanda med ruccola och fänkål. Mosa avokadon med limejuice och salt och klicka på salladen. Strö på nötter och skalade hampafrön. Servera med söta dadlar som är så gott till avokado.

            beauty food