×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Ingefära och sesammarinerade grönsaksspett

Snabbare och enklare än så här blir det inte! Med min Ingefära & Sesam Tamari har du snabbt och enkelt marinerat klart grönsakerna. Proffsigt på ett kick!

Ingefära & Sesammarinerade grönsaksspett, 2 pers

6 champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
1 zucchini
1 röd lök
1 aubergine
1 dl Ingefära & Sesam Tamari

Skär grönsakerna i bitar och lägg de i en skål. Tillsätt Ingefära & Sesam Tamarin och vänd runt grönsakerna så att de täcks av marinaden. Trä grönsakerna på grillspett och lägg på grillen. Ta bort spetten från grillen när grönsakerna har fått färg och ser klara ut.

Asiatiska Portobellosvampar

Min Ingefära & Chili Tamari ger en spännande asiatisk smak till Portobello svampar. Enkelt och gott!

Asiatiska Portobellosvampar, 2 pers

1 dl Ingefära & Chili Tamari
4 st stora Portobellosvampar

Lägg Portobellosvamparna i en skål. Häll på Ingefära & Chili Tamari och vänd runt svamparna så att de täcks av marinaden. Grilla några minuter på varje sida, ca 5 min.

vegan    partyfood    kichen quick    

Äppelröra med Shoyu och dulse

Räcker till ca 10 munsbitar

1 endivesalladshuvud
2 äpplen
1 msk citronjuice
1 msk Agave Naturell
1 cm ingefära, riven
3 msk Shoyu
3 msk dulse
Groddar, till servering

Plocka 10 salladsblad av endivesalladen. Strimla resten. Skala äpplena och skär ett av äpplena i tärningar. Mixa det andra äpplet med citronjuice, agave, ingefära och shoyu. Slå över dressingen på de resterande äppeltärningarna. Blanda i dulse och den strimlade endiven. Servera röran på endivesalladsblad, toppa med groddar.

vegan    partyfood    kichen quick    

Yuzu Lemoncurd

 

Yuzu är min nya favoritsmaksättning och passar perfekt till sommarens bjudningar. Den bästa dippen till söta jordgubbar är en syrliga curd!

Yuzu Lemoncurd, ca 3 dl

3 dl cashewnötter, blötlagda
1,5 dl vatten
0,2 dl Agave
4 citroner, saft och zest
5 msk Virgin Kokosolja, värmd i vattenbad
1 msk Pressad Yuzu
1,5 tsk Kokossocker
1 tsk Vaniljpulver
1 tsk Himalayasalt
2 krm gurkmeja

Mixa cashewnötter med vatten och agave till en slät kräm. Mixa ihop med övriga ingredienser och ställ i kylen en stund. Servera med färska jordgubbar.

Sill! Oh no… Go mushroom!

sill

Här är mitt förslag på ”vegansill”. Jag älskar all typ av svamp och ostronskivling har den perfekta konsistensen för min ”vegansill”. Eftersom jag inte hade vanligt socker hemma blev det Agave i min lag som jag därför kallar 1/1, 5/3 lag. Normalt har man 2 dl socker, men med min Agave räckte det med 1,3 dl. Mitt recept är så enkelt och gott att även om du normalt föredrar att äta traditionell sill så gör en laddning av min variant. Du kommer att bli förvånad över hur gott det är! ”Vegansillen” passar att äta tillsammans med färskpotatis och på en macka. I mitt fall toppade jag mitt Rawfoodkex med nötdipp och sillen.

”Vegansill”
400 gram ostronskivling
Lite olivolja och Himalayan Crystal Salt till stekning av svamp
3 dl vatten
1,5 dl Raw Agave Naturell
1 dl ättika
1 rödlök
1 bit ingefära (ca 5 cm)

Dela ostronskivlingen i mindre ätvänliga bitar.  Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs svampen mjuk tillsammans med Himalayan Crystal Salt. Koka upp vatten, Agave, ättika och låt svalna. Skala och skiva rödlök och ingefära tunt med en Mandolin. Lägg ner den skivade löken, ingefäran och den stekta svampen i lagen. Häll över i glasburk och låt svalna. Ställ in i kylen.

”Currysill”
Lika lätt är det att göra sin egen currysill. Passar perfekt på högtidsbordet som att lägga ner i picknickkorgen. Eller att bara lägga på mackan!

400 gr ostronskivling
Lite olivolja och Himalayan Crystal Salt till stekning av svamp
200 ml Oatly iMat Fraiche
2 nypor curry
1 nypa Lantbuljong Original

Dela ostronskivlingen i mindre ätvänliga bitar.  Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs svampen mjuk tillsammans med Himalayan Crystal Salt. Blanda samman iMat Fraiche, curry och Lantbuljong. Lägg ner svampen i blandningen och lägg sedan över sillen i en glasburk. Ställ in i kylen.

vegan    partyfood    think green    beauty food