Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Melonslush med kokos och mynta

En läskande slush som passar perfekt en varm sommardag. Den är dessutom snabb och enkel att göra. Cocolicious!

1 kanna
1/2 vattenmelon (ca 2 kg)
2 msk Virgin Kokosolja
2-3 dl vatten
Saft från 1 lime
Några kvistar färsk mynta
2 tsk Kokossocker*
1 msk Gojipulver

*Kan innehålla spår av gluten

Mixa vattenmelon tillsammans med Virgin Kokosolja, vatten, limesaft och mynta. Smaka av med Kokossocker. Addera 1 msk Gojipulver för extra järn och C-vitamin!

vegan    family friendly    simply delicious    treat yourself

Spar sommarens bästa smaker – 5 inlagda favoriter!

Att lägga in grönsaker är ett perfekt sätt att ta tillvara på allt det goda från grönsakslandet och spara en del av sommarens bästa smaker! Som bas använder jag mig av en klassisk 1-2-3 lag som jag gjort om lite på mitt vis. Istället för socker använder jag agave och då behövs endast 1.3 dl (i traditionell lag används 2 dl socker) Alltså: 1 dl ättika, 1.3 dl Agave och 3 dl vatten. Lätt som en plätt! Grönsakerna skivar jag snabbt och enkelt med hjälp av min japanska mandolin.

Glasburkarna på bilden (från vänster) innehåller:
1. Sparris skuren i bitar, en bit färsk finskivad ingefära och två vitlöksklyftor.
2. Morot, några dillkvistar, en bit färsk finskivad ingefära.
3. Finskivad rödlök.
4. Finskivad fänkål, lite dill, en bit färsk finskivad ingefära
5. Blomkål delade i små buketter, 1 tsk curry, 1/2 tsk gurkmeja och en nypa Himalayan Crystal Salt.

Sätt på locket och förvara i kyl! Grönsakerna håller ett par månader, tänk på att alltid använda rena burkar och redskap.

Tips: Jag använder mig av glasburkar från Weck jars – perfekt i storleken och fina att sätta fram på middagsbordet!

Cocomango Ice Cream

Mangoglass

Fördelen med hemmagjord glass är att den innehåller precis det jag vill ha i! Det är lyx med glass på solmogen mango smaksatt med färskpressad citron och honung. Kokossmöret gör Cocomango Ice Cream härligt krämig och bidrar till den goda smaken. Toppa gärna med Raw Kokoschips! Glass får mig att le i sommar!

2 portioner
1 mogen mango
citronsaft från en halv citron
3 msk Coconut Butter
en nypa Himalayan Crystal Salt
en halv msk My Sweet Honey
ev Raw Kokoschips till toppingen

Skala mangon (enkelt med megaskalaren), kärna ur och mixa fruktköttet med övriga ingredienser, gärna i en Vitamixer och frys in. Låt tina en stund innan servering.

kichen quick    ice cool    bra fett    sweet

Super Chia Baobabdryck

Super Chia Baobabdryck

En supersnabb boost när du tappar koncentrationen och energin dalar. Ladda dig inför träning och ta med dig ut på aktivitet och resa. Bara att ha raw Chiafrön och raw Baobab i kontorslådan eller hemma i skafferiet så kan du enkelt blanda dig denna superdryck!

1 glas
Apelsinjuice, helst färskpressad
1 msk Chiafrön
1 msk Baobab

Blanda raw Chiafrön och raw Baobab i ett glas med apelsinjuice. Låt gärna stå en stund så att chiafröna sväller upp något.

rawfood    vegan    No gluten    mineralrik

Raw Kokos och Gojibars

Raw Kokos & Gojibars

Superbars som passar bra för att fylla på med energi och är ett sött mellanmål on the go, godis på resan eller efter träningen. Basen består av kokos och gojibär som ger baren en krämig konsistens med krisp. Det röda superbäret goji ger en sötsyrlig smak, mums till chokladglasyren! Sweet energi!

Raw Kokosfyllning:
200 gram (10 dl) Raw Kokoschips
100 gram (2 dl) Gojibär
Ca 200 ml (2 dl) Raw Kokosolja
45 ml (3 msk) Raw Agave Naturell
Några nypor Äkta Vaniljpulver
En nypa Himalayan Crystal Salt

Raw Choklad glasyr:
60 gram Raw Cacao Butter
60 gram (1,5 dl) Raw Cacao Powder
15 ml (1 msk) Raw Agave Naturell

Raw Kokosfyllning
Mixa samman samtliga ingredienser i en matberedare och forma ihop allt till en massa. Anpassa mängden kokosolja efter konsistens på smeten. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut kokossmeten så tjock ni vill att barsen ska bli, jag tycker cirka 1 cm är lagom. 
Ställ in smeten i kylen i cirka 15 minuter och skär sedan bitar efter hur stora du vill ha dem, ställ in barsen i kylen igen.

Raw Choklad glasyr
Smält försiktigt Raw Cacao Butter i en bunke över ett vattenbad och vispa samtidigt. När smöret är smält ta bort bunken från vattenbadet och vispa i Raw Agave och siktat Raw Cacao Powder. 
Ta ut plåten med kokosbitarna ur kylen, doppa varje bar i chokladen och stoppa tillbaka in i kylen för att stelna i cirka 30 minuter.

rawfood    vegan    family friendly    bra fett