Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Superglass

Superfoodglass

De här superglassarna är smakrika, läskande och uppiggande! Ät en glass som mellanmål och känn hur det spritter i kroppen! Glöm inte att anpassa receptet efter storleken på dina glassformar! Coolt och super helt enkelt!

En Morot Gojiglass
1 dl morotsjuice, färskpressad
1 tsk Gojipulver

Blanda morotsjuice och gojipulver. Fyll i form och lägg i frys.


En Ingefära Maca Agaveglass – min och mina kollegors favorit
1 dl ingefära, färskpressad
1 tsk Maca
1 msk Raw Agave Naturell

Blanda färskpressad ingefära med Maca och Agave . Fyll i formar och lägg i frysen.


En Citron Babob Manukaglass
1 dl citron, färskpressad
1 msk Baobab
1 msk Manukahonung

Blanda färskpressad citronjuice med Baboab och Manukahonung. Fyll i formar och lägg i frysen.


En Vattenmelon Açaiglass
1 dl vattenmelon, färskpressad
1 tsk Açai

Blanda färskpressad vattenmelon med Acai. Fyll i formar och lägg i frysen.


En Selleri Vetegräs Ingefäraglass
½ dl stjälselleri, färskpressad
1 msk Vetegräs
½ dl ingefära

Blanda färskpressad selleri med färskpressad ingefära och vetegräs. Fyll i formar och lägg i frysen.

rawfood    juice it    partyfood    energizer

Kokospuckar

Kokospuckar

Läckra små godbitar att bjuda på till sommarfikat! Coconut Butter gör puckarna härligt krämiga! Servera till ett svalkande iste med Hibiskus Bloom eller en varm kopp Hibiskus Bloom, ett te av stjärnfrukt, hibiskusblomma, citrongräs och ingefära.

Lime & kokospuckar 
8 st
3 msk Coconut Butter
1 msk Kokosolja
1 msk Raw Agave Naturell
saft & rivet skal från 1 lime
2,5 dl riven kokos
1 mini nypa Himalayan Crystal Salt
lite extra kokos som topping

Mixa Coconut Butter, Kokosolja och Raw Agave med skal och saft från limefrukten. Blanda ner riven kokos och salta. Forma små puckar, vänd i riven kokos och ställ i kylen.

 

Raw choklad & kokospuckar
10 st
3 msk Coconut Butter
1 msk Kokosolja
1 msk Raw Agave Choklad
saft & rivet skal från ½ apelsin
1 msk Raw Cacao Powder
2,5 dl riven kokos
lite extra kokos som topping
1 mini nypa Himalayan Crystal Salt

Mixa Coconut Butter, Kokosolja och Raw Agave med skal och saft från apelsinen. Blanda ner Raw Cacao Powder, riven kokos och salta. Forma små puckar, vänd i riven kokos och ställ i kylen.

    partyfood    bra fett    Picknick

Coco Lime Spread

Coco Lime Spread

Ett smarrigt spread som smakar sött och syrligt. Det går snabbt och enkelt att göra och passar perfekt på lata sommardagar. Gott till färska jordgubbar, både som fika och dessert! Bred ut kokoskrämen på tårtbotten och skiva över färska jordgubbar och vips är tårtan klar! Love Baking!

En skål, räcker till en liter jordgubbar
1 dl Ekologiska Cashewbitar, blötlagda i 1–2 timmar
Saft från 3 lime
1 msk Raw Kokosolja
4 msk Coconut Butter
1 dl Raw Agave Naturell
1 nypa Äkta Vaniljpulver
Raw Kokoschips och rivet limeskal till topping

Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa dem tillsammans med limesaft, Raw Kokosolja, Coconut Butter, Raw Agave Naturell och Äkta Vaniljpulver tills det blir en slät kräm. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten för att få önskad konsistens. Bre krämen på färska jordgubbar och toppa med Raw Kokoschips och rivet limeskal. Simply Delicious!

vegan    partyfood    bra fett    Picknick

Broccoli Tabbouleh

Broccoli Tabboleh

Broccoli är rena dunderkuren för kroppen. Min Tabbouleh är gjord på broccoli istället för couscous eller bulgur. Perfekta salladen som passar till grillat av alla slag. Simply delicious!

1 skål
1 broccoli
2 stjälkselleri
3 persiljekvistar
1 myntakvist
1 jalapeños
1 citron
1 nypa Himalayan Crystal Salt
1 granatäpple, urkärnat
Olivolja att ringla över

Dela och mixa broccolin i en matberedare till riskornsstorlek. Finhacka selleri, persilja, mynta och jalapeños. Blanda samman i en bunke, pressa över citron och salta. Vänd ner granatäpplekärnorna och ringla över olivolja.

vegan    kichen quick    partyfood    Picknick

Tamaristekt Broccoli med Bovetenudlar

Tamaristekt Broccoli med Bovetenudlar

En härlig rätt som fungerar lika bra en vardag som till fest. Variera gärna grönsaker efter säsong. Go green!

4 portioner

Marinad
1 dl Tamari
2 msk Coconut Syrup
2 knivsuddar hackad röd chili
1 tsk vitvinsvinäger

Blanda samman alla ingredienser i en skål.

Grönsaksfräs
1 broccoli
100 gram sockerärtor
1 grön zucchini
1 msk Raw Kokosolja till stekning
1 dl nötter till servering
1 pkt kokta Bovetenudlar till servering

Dela broccolin i små buketter, hacka stammen i mindre bitar och dela sockerärtor och skiva zucchinin. Hetta upp en panna med kokosolja och fräs broccolin tillsammans med sockerärtor och zucchini i marinaden. Vänd ner de kokta bovetenudlarna och servera med goda nötter på toppen.

vegan    think green    food love    simply delicious