Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Pick me up

När jag juicefastar försöker jag tänka ju grönare desto bättre, men varvar ändå med en och annan söt juice emellanåt. Visste du att baobabpulver innehåller en massa C-vitamin och mer kalcium än mjölk?! Toppen att ha med på långa bilresor istället för kaffe.

5 dl juice
5 morötter
5 selleristjälkar
2 cm ingefära
1 lime
1 tsk Baobab

Skölj ingredienserna, skär bort yttersta skalet på limefrukten och juica. Rör i Baobab för extra boost!

rawfood    mineralrik    energizer    think green

Robocop

Svartkål är en korsning mellan grönkål och savojkål. Den är mildare i smaken och därför bra som nybörjarkål.

5 dl juice
6 svartkålsblad
6 selleristjälkar
1/2 gurka
1 citron
1 tsk Vetegräs

Skölj ingredienserna, skär bort yttersta skalet på citronen och juica. Rör ner Vetegräs för extra boost!

rawfood    basisk    juice it    energizer

 

Detox Delight

Detox Delight

Ibland överraskar jag mina kollegor med en färskpressad grön juice, vilket alla uppskattar. Den här juicen är extra boostad med Green Detox som innehåller Chlorella, Vetegräs och ingefära. Både Chlorella och Vetegräs är rika på mineraler, vitaminer och proteiner. Den här juicen är ren energi, uppiggande och verkligen god. Perfekt när vi behöver en riktig kick! Pure energy!

2 stora glas
2 gröna äpplen
2 apelsiner
1 citron
3 cm ingefära
2 stora nävar bladspenat
1 knippe bladpersilja
1 tsk Green Detox

Skölj ingredienserna, skär bort det yttersta skalet på apelsinerna och citronen. Jag låter skalet vara kvar på ingefäran (som är ordentligt sköljd). Juica allt tillsammans och rör ner Green Detox för en extra boost.

rawfood    basisk    juice it    energizer

Goji Bliss

Sharonfrukten gör den här smoothien härligt tjock.

2 stora smoothies
1 sharonfrukt
½ dl Gojibär
3 medjooldadlar, urkärnade
2 torkade aprikoser
½ apelsin, skalad
saft av 1 lime
2 msk Skalade Hampafrön
1 msk Lucuma
4 dl vatten

Lägg gojibären och aprikoserna en stund i ljummet vatten så blir de lättare att mixa. Mixa alla ingredienser till en härligt krämig smoothie. De färska ekologiska medjooldadlarna är underbara och ger god sötma.
Ibland använder jag russin eller torkade fikon istället för gojibär och dadlar. Blötlägg dem i vatten, både frukt och vatten ger god sötma.

vegan    rawfood    simply delicious    family friendly

Chia- & gojigröt

Den här chiagröten är gudomligt god och gör att du håller dig mätt länge! Gröten är lätt att göra och passar både som frukost och mellanmål. De kanelfrästa äpplena på toppen ger en härlig smak till gröten samtidigt som de gör den mer saftig. Hurra för gröt!

1 portion
1 dl havregryn
1 msk Chiafrön
2 – 2,5 dl vatten eller valfri mjölk (vi använde havremjölk)
1 msk Gojibär
1 nypa salt
1 msk Coconut Butter
1 tsk kanel
1/2 äpple (till topping)
Virgin Kokosolja (till stekning)

Blanda havregryn, chiafrön, vatten/valfri mjölk, gojibär och salt i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills gröten fått önskad konsistens. Späd eventuellt med mer vätska om du tycker att det behövs.  Rör ner coconut butter och smaksätt gröten med kanel. Ställ åt sidan.
Tärna äpplena och stek dem på låg värme i en stekpanna tillsammans med kokosolja och kanel tills de är gyllenbruna. Servera gröten med de kanelfrästa äpplena och valfri mjölk.